top of page

O AMINI MEHANOVIĆ

Rojena sem v Ljubljani in sem končala Fakulteto za socialno delo, smer duševno zdravje. Ob svojem delu sem kmalu začutila željo, da svoje svetovalno delo obogatim še z dodatnimi terapevtskimi in psihoterapevtskimi znanji, ki sem jih pridobivala pri nas in v tujini.

Moje področje dela je celotna družina. Izvajam mednarodno medicinsko priznano EMDR terapijo, individualno, partnersko in družinsko svetovanje obogateno z dodatnimi terapevtskimi znanji po IMAGO klinični metodi, Na čustva usmerjeni terapiji in TA. Kot dodatno podporo izvajam še hipnoterapijo, Avtogeni trening ter nudim pomoč otrokom in mladostnikom z učnimi, vedenjskimi in čustvenimi težavami.

Izvajam še mnoga predavanja in delavnice za otroke, mladostnike, starše, strokovne delavce in širšo javnost. Sodelovala sem v številnih medijih in mednarodnih psihoterapevtskih kongresih.

Moj pristop dela je celosten. Pri meni boste zares slišani. Najprej bomo skupaj pogledali kako delujete na vedenjsko-kognitivnem področju. Torej,  kako razmišljate, katere misli vas vodijo, čemu dajete moč, kateri vzorci in prepričanja vas obvladujejo, kako doživljate, kaj izbirate, kako čutite v telesu, kaj vam telo sporoča in katera so globoko zataknjena čustva v podzavesti. Varno boste vodeni, da boste postajali bolj zavestni. Zavestni do sebe in v odnosih, prisotni v trenutku in v izbirah.

Vlogo žrtve bodo zamenjali občutki svobode in moči za lastno kreacijo in prevzemanje odgovornosti v svojem življenju.

Ker izjemno učinkovito zdravim podzavest z EMDR terapijo, boste pozdravili travme, depresijo, tesnobo, panične napade, strahove, fobije, nizko samopodobo, globoka prepričanja nemoči, nevrednosti, neljubljenosti in krivde. Občutke, da niste dovolj dobri, da niste sprejeti ali ljubljeni, boste zanesljivo zamenjali z globokimi občutki lastne vrednosti, moči, ljubezni in sprejetosti sebe ter to, da ste takšni kot ste, čudoviti!

Pridobili boste samozavest za javna nastopanja, večji uspeh ter  še mnogo tega, ljubljeni! 

Verjamem, da nismo samo naše telo, zato vas bom skozi različne tehnike naučila poiskati svoje lastne vire moči. Postali boste najboljša različica sebe in čista Zmaga.

Neskončno ljubim svoje delo, ki ga opravljam strokovno in z veliko ljubeznijo. Lastne izkušnje v življenju, z mnogimi solzami in smehom so me pripeljale še do globljega razumevanja in sočutja do sočloveka v njegovih najhujših stiskah.

Svoje izkušnje pri delu sem si pridobila v vladnih in nevladnih organizacijah kot strokovna delavka in  na področju družine;  psihičnega in fizičnega nasilja, spolnih zlorab, na področju kemičnih in nekemičnih odvisnosti, medsebojnih odnosih, travmatičnih izkušenj in podobno. Prav tako sem bila zaposlena na šolah kot svetovalna delavka, kot učiteljica za dodatno strokovno pomoč ter kot učiteljica na OŠ s prilagojenim programom.

KONTAKT: 00386 40 224 980

Email: anima.audiva@gmail.com

Družinski svetovalno terapevtski center Anima-Audiva deluje na 4 lokacijah:

 • Ljubljana, Slomškova 35

 • Celje, Zagata 6

 • Maribor, Partizanska 5

 • Sevnica, Stržišče 23

 

Delam v slovenskem, srbo-hrvaškem, bošnjaškem in angleškem jeziku.

 

Obvezno je predhodno naročanje.

 

Dosegljiva sem tudi na Skypu.

DODATNA IZOBRAŽEVANJA IN USPOSABLJANJA

 • klinična Imago terapija (partnerska, individualna,družinska) IMAGO Relationships International, New York

 • IMAGO facilitator (koaching) za podjetja in organizacije; Imago Relationships International, New York

 • EFT Partnerska terapija; Emotional Focusing CouplesTherapy ; ICEEFT International Centre for Excellence in Emotionally Focused Terapy

 • EFT Družinska terapija Emotionally Focused Family Therapy ICEEFT-International Centre for Excellence in Emotionally Focused Terapy, Kanada

 • TA –transakcijska analiza (dr. Zoran Milivojević)

 • Psihoterapevtska diagnostika in psihoterapija pri obsesivno-kompulzivni nevrozi (dr. Zoran Milivojević)

 • EMDR (dr. Roger Solomon, ZDA)- terapija za hude travme

 • EMDR napredna izobraževanja EMDR Institut Wien, Austria

 • aktivna udeležba na mednarodnih kongresih psihoterapije

 • dodatno izobraževanje in certifikat s področja nasilja in spolnih zlorab (1998)

 • voditeljica antistresnih delavnic Avtogeni trening (prim. Dušan Žagar, dr. med., spec. nevrologije in psihiatrije)

 • Hipnoterapija (dr. Mario Kržić)

 • ABA program – celostni pristop na področju komunikacije in govora, delo z otroki s posebnimi potrebami (Preventivno edukacijski centar Zagreb)

 • strokovni izpit s področja socialnega varstva (1993)

 • Landmark Education – London

 • Sodelovanje na mednarodnih projektih

 • Treatment of complex trauma and dissociation (NIP Nacionalni Inštitut za Psihoterapijo in ESTD EUROPEAN SOCIETY FOR TRAUMA& DISOCIATION, 2017) 

Sicer sem mama dveh čudovitih, že odraslih sinov. Največ na svetu mi pomenijo ljubeči in spoštljivi medsebojni odnosi. Kot človek sem zelo vesele narave, čeprav je bilo v mojem življenju tudi dosti solz, ki so me sčasoma naredile še močnejšo in me postavile v svoje bistvo. Hvaležna sem tudi za vse te izkušnje.

Neizmerno sem srečna v naravi s svojimi kosmatinci ali v družbi svojih ljubljenih. Nasmeh do ušes dobim, kadar plešem ali  se vozim z motorjem. Pred kratkim sem se zaljubila v potapljanje in moja velika strast so potovanja in bivanje ob vodi.

Naše življenje je kot narava, kjer se prepletajo dež, sonce, megla, toča, pa zopet sonce! Vse to je tudi v nas - smeh, žalost, obup, jeza, razočaranje, pa zopet smeh.

Si mislite, da je sramotno poiskati pomoč? Ah, dajte no, vsi jo kdaj rabimo! Tukaj sem za vas!

                                                      00386 40 224 980  anima.audiva@gmail.com
 

bottom of page